Ανάπλαση ΔΕΘ
Ανάπλαση ΔΕΘ

Η ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ αποτελεί μια διαχρονική κουβέντα για τη Θεσσαλονίκη. Αυτό που προωθείται είναι η παραμονή και ανάπλαση της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα ολοκληρώθηκε και διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, στον οποίο κέρδισε μια βιοκλιματική αρχιτεκτονική πρόταση των κ. Sauerbruch Hutton (Γερμανία), κ. Gustafson Porter + Bowman (Βρετανία) και κ. Έλενας Σταυροπούλου (Ελλάδα).

Ολόκληρο το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να αλλάξει η ανάπλαση της ΔΕΘ, με τα έργα να προχωρούν παρά τη συγκυρία, με στόχο το νέο εκθεσιακό κέντρο να είναι έτοιμο το 2026, στα 100ά γενέθλια της έκθεσης.

Το ConFExPark, όπως ονομάζεται το νέο εκθεσιακό κέντρο αναμένεται να μετατραπεί σε ένα νέο τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη, οδηγώντας τη ΔΕΘ στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας της.

Το χρονοδιάγραμμα της ανάπλασης προβλέπει ότι τα έργα θα αρχίσουν το αργότερο στις αρχές του 2024 ώστε το 2026 η Έκθεση να γιορτάσει τον πρώτο αιώνα λειτουργία της στο νέο της «σπίτι». Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΘ θα συνεχίζει να διεξάγεται κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.