ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΑ

Μπάρες ανύπαρκτες ή κατεστραμμένες, αυτοκίνητα και τραπεζοκαθίσματα καθιστούν Γολγοθά τη μετακίνηση για Άτομα με αναπηρία και μητέρες με καροτσάκια. Ελάχιστο έως καθόλου προσβάσιμη χαρακτηρίζεται από τους πολίτες της η Θεσσαλονίκη, καθώς οι υποδομές της δεν είναι καθόλου φιλόξενες για τους πεζούς και ακόμα περισσότερο για τα Άτομα με Αναπηρία.

Η μετακίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για ένα άτομο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο ή μια μαμά που σπρώχνει το καροτσάκι του μωρού της αποδεικνύεται ένας Γολγοθάς. Ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα είναι για τα άτομα με προβλήματα όρασης, σύμφωνα με όσα αναφέρουν εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων.

Τα άτομα με αναπηρικό καροτσάκι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην προσπάθειά τους να κινηθούν στα πεζοδρόμια, καθώς είτε δεν υπάρχουν ράμπες είτε οι υπάρχουσες δεν είναι διαμορφωμένες σωστά, είναι απότομες, στενές ή έχουν υποστεί ζημιές. Συχνό είναι και το φαινόμενο να υπάρχει ράμπα μόνο στη μία μεριά της διάβασης και όχι στην άλλη, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος που κινείται με αναπηρικό καροτσάκι, να αναγκάζεται να κινηθεί πάνω στο δρόμο.

Ο δρόμος για μια προσβάσιμη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως είναι ακόμη μακρύς και άμεσα .