ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ

Η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών είναι προϋπόθεση ελευθερίας, και αναγκαία συνθήκη για την επιστροφή στην οικονομική και κοινωνική ομαλότητα και την ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση σε σχέση με τη δημόσια τάξη έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Οι εικόνες αντιεξουσιαστών να πραγματοποιούν εκτεταμένες φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανενόχλητοι, και εγκληματικών συμμοριών να λυμαίνονται ολόκληρες περιοχές, δεν παραπέμπουν σε σύγχρονο Κράτος.

Η Ελλάδα θα γίνει ξανά μια κανονική χώρα, όπου όλοι θα σέβονται τους νόμους, και όπου τα δικαιώματα των πολλών δεν θα απειλούνται από την αντικοινωνική δραστηριότητα των λίγων.
Απέναντι στην έξαρση της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας και της ανομίας, προτάσσουμε την άμεση και καθολική εφαρμογή του νόμου. Συγκεκριμένα:
Ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη, σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Με ενεργοποίηση εκ νέου της ομάδας ΔΕΛΤΑ, και ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.
Ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, για να εμπεδωθεί ξανά το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη.
Προώθηση στην πλήρη και αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για κάθε περιστατικό φθοράς της δημόσιας περιουσίας. Με άμεση επιβολή ποινών και προστίμων στους παραβάτες.

 Με βάση τη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή, ανακατανομή τις αστυνομικές δυνάμεις στις περιοχές όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη. Και παράλληλα αποδεσμεύουμε τα Σώματα Ασφαλείας από γραφειοκρατικές και μικρότερης σημασίας αρμοδιότητες.