Μπήκα στην πολιτική ενεργά εδώ και 8 χρόνια και έδωσα την μάχη του σταυρού στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2023.
Πήρα όσους σταυρούς μου αναλογούσαν και με τίμησαν οι συμπολίτες μου στην Α΄ Θεσσαλονίκης και μετά επέστρεψα στην εργασία μου ,ως Μηχανικός με μελέτες και κατασκευές σε έργα φωτοβολταϊκών πάρκων.
Η εμπειρία μου από την όλη διαδικασία ήταν και όμορφη, διότι γνώρισα κόσμο της Νέας Δημοκρατίας που δεν γνώριζα και δεν με γνώριζαν και το πιο σημαντικό αποτύπωμα για εμένα, ήταν τα καλά τους λόγια και η αποδοχή τους στο πρόσωπο μου, αλλά όλοι μου έλεγαν επίσης, πως δεν έχω αρκετό χρόνο να πάρω ψηφοφόρους, σε πλατιά μάζα.
Σαν επιχειρηματίας που είμαι σαφώς και έκανα όλες τις κινήσεις, με τη γνωστή μεθοδολογία των καλεσμάτων σε καφέ, εστιατόρια, πολιτικά γραφεία και εκεί είδα και την συναλλαγή που γίνεται των υποψηφίων με τους ψηφοφόρους τους.
Σου ζητάνε πράγματα, ή κάποιον να βολέψεις κάπου, ή για κάποιο ιατρικό θέμα ,ή για εργασία, ή ακόμη και να αγοράσεις και εξοπλισμό να τους προσφέρεις ,σε συλλόγους κυρίως.
Η ανταμοιβή σου βεβαίως από αυτό το αλισβερίσι είναι ο ψήφος πάντα.
Επίσης είδα πως άλλοι πολιτευτές που δεν εξελέγησαν ,περίμεναν την περιβόητη ‘’θέση’’ που το κόμμα πρέπει να σε βάλει, για να μπορέσεις να έχεις την πελατεία σου , τους ψηφοφόρους δηλαδή σε εγρήγορση , αλλά και να πάρεις και πίσω κάποιο κομμάτι των εξόδων σου από μια θέση με κάποιο μισθό φυσικά στο δημόσιο τομέα.
Είδα επίσης πως όσοι πολιτευτές δεν μπήκαν σε κάποια θέση, δυσανασχέτησαν και έκαναν κριτική στη κυβέρνηση, ή και κάποιοι αποχώρησαν από το κόμμα ,προς καλύτερη τύχη ,δεξιότερα τώρα που είναι και της μόδας.
Όσο λοιπόν αγαπητοί ψηφοφόροι, θα κάνετε αυτό το αλισβερίσι με πολιτευτές και βουλευτές, με κριτήριο την ικανοποίηση των αιτημάτων σας, ασχέτως ικανότητας του ατόμου, τόσο θα συνεχίσει αυτή η πόλη να υστερεί σε ικανούς πολιτικούς άντρες, αυτοδημιούργητους, με επάγγελμά και ένσημα από την εργασία τους και την κοινωνία , που μπορούν πραγματικά να προσφέρουν με την εμπειρία και γνώσεις τους.
Όσο και τα κόμματα επίσης θα συνεχίζουν με επιλογές υποψηφίων με την μέθοδο του πελατειακού ψήφου αποκλειστικά, τόσο το ποιοτικό δυναμικό τους θα είναι μικρό και η πρόσβαση σε νέες ιδέες και άξιους ανθρώπους, με διάθεση για προσφορά, μικρή.
Τέτοιες επιλογές αλληλεξάρτησης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, στην απαξίωση του πολιτικού δυναμικού και στην απαξίωση και των πόλεων που επιλέγουν τις ίδιες πελατειακές λύσεις εδώ και χρόνια, με πολιτευτές και βουλευτές να σπρώχνονται στις εκδηλώσεις και τις βασιλόπιτες, για μια καλή φωτογραφία δίπλα στον υπουργό και πρωθυπουργό.
Προσωπικά μου προτάθηκε και από πολιτευτή και από άλλα δεξιότερα κόμματα της Ν.Δ. να μετακινηθώ και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση ‘’εξασφαλισμένη’’ όπως διαφήμιζαν αυτοί οι κύριοι και κυρίες, αλλά όπως τους εξήγησα η προσωπικότητα μου , οι αρχές μου και η αξιοπρέπεια μου δεν μπορούν να μετακινηθούν για μια βουλευτική έδρα, ή ακόμη και για μια καλή ‘’θέση’’ σε οργανισμό διότι και δουλειά έχω και αξιοπρέπεια όπως τους δήλωσα.
Καταλήγω λέγοντας πως αν δεν αλλάξει η νοοτροπία σας αγαπητοί ψηφοφόροι, ούτε τα κόμματα θα αλλάξουν, ούτε οι πολιτευτές τους, ούτε οι βουλευτές τους , οπότε καλό θα είναι να μην γκρινιάζετε στη πορεία, διότι είστε μέρος της αλυσιδωτής αντίδρασης, που οδηγεί σε μέτρια αποτελέσματα και δυστυχώς , χωρίς να μπορεί και ο αρχηγός ενός κόμματος να κόψει υποψηφιότητες που δεν επιθυμεί, διότι τις κρίνει μη ικανές και παραγωγικές, αλλά δυστυχώς υπάρχουν τα ψηφαλάκια που όλοι επιζητούν για το αποτέλεσμα.
Στις επόμενες εκλογές λοιπόν σκεφτείτε και μιλήστε και με τους γονείς σας και τους παππούδες σας μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει κάτι στην πόλη μας, σε επίπεδο προσώπων, η επιλογή είναι δική σας.
Αν βεβαίως είστε ικανοποιημένοι από ότι βιώνετε τα τελευταία 20 χρόνια στη πόλη, όπου εκλέγονται σχεδόν πάντα οι ίδιοι άνθρωποι, λόγω των όσων εξήγησα παραπάνω, συνεχίστε απτόητοι, η επιλογή είναι πάλι δική σας.
Αλλά αν θέλετε άλλα αποτελέσματα και άλλη νοοτροπία για την πόλη, αλλάξτε και εσείς νοοτροπία, οι καιροί το απαιτούν, όπως και η πολιτική πλέον ζητά επιχειρηματίες με εμπειρία σε οργάνωση και συμφωνίες με ηγετικά χαρακτηριστικά με αποτελέσματα απτά που μπορούν να θέσουν στόχους και να τα καταφέρουν.
Δυστυχώς εδώ έχουμε κακή διαχείριση και του νέου έργου του μετρό , αφού δεν να μπορείς να πληρώσεις με κάρτα και το διαφημίζουμε ως το πιο σύγχρονο της Ευρώπης, αλλά και αυτή η διαχείριση που έγινε στα Τέμπη που εξέθεσαν τον Πρωθυπουργό είναι απαράδεκτη και μέρος του προβλήματος είναι ανίκανα στελέχη και παθογένειες που πρέπει να ξηλωθούν εδώ και τώρα!
Κουράστηκα προσωπικά με τους μέτριους, με ανθρώπους που δεν είναι manager και μπαίνουν να διαχειριστούν τις ζωές μας, χωρίς να έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες.
Λαμπρό παράδειγμα μίμησης από την άλλη είναι οι υπουργοί Δημήτρης Παπαστεργίου Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης Υπουργός Παιδείας , που πραγματικά είναι στολίδια και ικανότατοι Manager και συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό για αυτές τις επιλογές του και θα αναφέρω μόνο αυτούς που με κάνουν υπερήφανο που στηρίζω τον Πρωθυπουργό και το κόμμα της Ν.Δ. και στα καλά και τα δύσκολα.
Βοηθήστε αγαπητοί ψηφοφόροι όμως πραγματικά οι άξιοι και οι άριστοι να αναδειχθούν και στην πόλη μας, άνθρωποι με ένσημα , αποτελεσματικότητα και πορεία επιτυχίας και όχι οι επαγγελματίες πολιτικοί με το πολιτικό αλισβερίσι.