ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αυτές είναι εικόνες που σιγουρά δεν θυμίζουν τις παιδικές χαρές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ελλάδα: Σπασμένες κούνιες, σκουριασμένα σίδερα, σκουπίδια. Στη Θεσσαλονίκη έχει δημιουργηθεί μια παιδική χαρά που εκτός από όμορφη, είναι τόσο λειτουργική και εντυπωσιακή που είναι υποψήφια για διεθνές αρχιτεκτονικό βραβείο. Πρόκειται για τη νέα παιδική χαρά στην περιοχή Πεύκα του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Αυτές είναι οι εικόνες που θέλουμε σε κάθε παιδική χαρά στην πόλη μας.

«Λίφτινγκ» σε όλες τις παιδικές χαρές να σχεδιαστεί  λοιπόν, προκειμένου οι χώροι να καταστούν πιο ασφαλείς για τα παιδιά και πιο δελεαστικοί με καινούρια παιχνίδια.

Σύμφωνα με μελέτη, τα παλιά παιχνίδια να αντικατασταθούν με νέα, τα οποία θα είναι πιο ασφαλή και ενδιαφέροντα, ενώ να τοποθετηθούν και ειδικά δάπεδα για να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

Τα καινούρια παιχνίδια θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, όπως ορίζονται από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ σε όσες παιδικές χαρές απαιτηθεί θα κατασκευαστούν νέες περιφράξεις. Να τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων στους χώρους που παρουσιάζουν ελλείψεις, όπως επίσης βρύσες με πόσιμο νερό. Στα σχέδια είναι να δοθούν λύσεις σε όλες τις παιδικές χαρές για την εύκολη προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.