ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ - ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ- ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΑΡΚΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

Διαβάζω όλες αυτές τις ημέρες τον καταιγισμό καταγγελιών μέσω social media, αλλά και των καναλιών ,από τον χώρο του αθλητισμού και του θεάματος περισσότερο.

Φυσικά οι καταγγελλόμενες έχουν απόλυτο δίκαιο και δικαίωμα, άσχετα αν έχει παρέλθει νομικά ο χρόνος της καταγγελίας και του αδικήματος, να εξιστορήσουν το τι βίωσαν και από ποιους το βίωσαν, διότι με αυτό τον τρόπο της έκθεσης του ατόμου σε αυτή την αρνητική δημοσιότητα και διαπόμπευση , ο επόμενος θα το σκεφτεί δύο και τρείς φορές πριν επιχειρήσει κάτι παρόμοιο....ή θα παραιτηθεί από την θέση ισχύος του,όπως και είδαμε αρκετούς να κάνουν.

Φυσικά όσα είναι ακόμη νομικά διεκδικήσημα και κολάσιμα, να συρθούν οι καταγγελλόμενοι και στην δικαιοσύνη και να υπερασπιστούν και τον εαυτό τους, όπως δικαιούνται.

Υπάρχει όμως σε όλο αυτό κάτι το οποίο με ενοχλεί και είναι εξοργιστικό....η υποκρισία κάποιων πως δεν το ήξεραν....και πέφτουν από τα σύννεφα... και κάνουν λαϊκά δικαστήρια , τώρα ενώ γνώριζαν τα πάντα εδώ και χρόνια....

Όπως όλοι μας στις παρέες μας ,ξέρουμε ποιος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του , το ωραίο σπίτι του, την οικονομική του κατάσταση , τον χώρο εργασίας που είναι αφεντικό για να επηρεάσει γυναίκες ή και αγόρια, ακόμη και με χρήση ναρκωτικών , ανάλογα τα γούστα του και τις ορέξεις του.....Συγνώμη κανείς σας δεν γνωρίζει τέτοιους τύπους;

Δεν τους έχετε δει , δεν τους βλέπετε πως κινούνται.... και επίσης δεν έχετε δει και κοπέλες ή αγόρια που εντυπωσιάζονται από αυτό το lifestyle και τις παροχές του πλούσιου κυρίας ή κυρίου ώριμου συνήθως και γίνεται η συνδιαλλαγή αυτή;

Λυπάμαι που το λέω αλλά σε όλους τους χώρους εργασιακούς , θεάτρου ,καλλιτεχνών, γενικά αυτά συμβαίνουν και συνέβαιναν και λίγο ή πολύ, όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί οι τύποι , ποιες κοπέλες , ποια αγόρια αντέδρασαν και έφυγαν , ποιες και ποιοι το έκαναν σε πλήρη γνώση τους ,η κοινωνία ξέρει πάντως σε κάθε χώρο....

Δεν μπορώ να ανεχθώ τέτοιου είδους εξουσία ,ειδικά όταν ακούμε για ανήλικα παιδιά, ή ακόμη και ενήλικα,σε τρυφερή ηλικία, που ενδεχομένως έρχονται από την επαρχία, να κυνηγήσουν το όνειρο τους, ή μια εργασιακή θέση στην πόλη και βρίσκονται σε τέτοια θέση και πρέπει μάλιστα να επιλέξουν δουλειά ,ή καριέρα ,ή να γίνουν σεξουαλικό όργανο ικανοποίησης κάποιων ισχυρών ανθρώπων, που έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν το μέλλον τους.

Όπως επίσης θα ήθελα να πω , πως και όλοι έχουν την δυνατότητα να πουν ΟΧΙ κορίτσια , αγόρια σε τέτοιου είδους προτάσεις και να καταγγείλουν άμεσα στην αστυνομία και δικαιοσύνη ,τους ανθρώπους αυτούς , και οι ισχυροί να παγιδευτούν μέσα στην ίδια τους την παγίδα και δόλωμα ,σε κάθε νεαρό πλάσμα που θέλουν να εκμεταλλευτούν με την εξουσία που έχουν χρηματική ή εργασιακή ή κάποια θέση οργανική ισχύος ,από την αστυνομία και δικαιοσύνη.

 

Υπάρχει και το ΟΧΙ πάντως και το σηκώνομαι και φεύγω και το αρνούμαι να μιλήσω ,ή έστω να βρεθώ ξανά με ένα άτομο που μου έκανε τέτοια πρόταση , υπάρχει η ηθική και η αξιοπρέπεια και η οδός της επώνυμης επίσημης καταγγελίας. Εκτός των περιπτώσεων βιασμών λοιπόν , σε όλα τα υπόλοιπα περιστατικά πρέπει οι γονείς να δώσουν στα παιδιά τους, την παιδεία και δύναμη του ΟΧΙ και της άμεσης καταγγελίας ,πριν τα στείλουν στην κοινωνία και στην ζωή τους και να τα παρακολουθούν στενά σε κάθε βήμα τους και να έχουν επικοινωνία και τα παιδιά τους, να μιλάνε να μην φοβούνται.

Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε μια omerta που υπήρχε και υπάρχει σε όλους τους χώρους , εδώ και χρόνια, ( γιατί όλοι γνωρίζουν και γνώριζαν στην μικρή κοινωνία του καθένα μας, τι συμβαίνει ) και άνοιξε το κουτί της Πανδώρας , για πολλούς χώρους και ανθρώπους που ήταν στο απυρόβλητο μέχρι σήμερα.

Να κρατήσουμε λοιπόν, πως πρέπει αρχικά από την οικογένεια ,τα παιδιά να βγαίνουν θωρακισμένα στην κοινωνία και υποψιασμένα ,και οι γονείς να μιλάνε ανοιχτά στα παιδιά για τους κινδύνους και καταστάσεις που μπορεί να συναντήσουν.

Έπειτα να πούμε σε όλους, πως υπάρχει το ΟΧΙ δεν θέλω ,( διότι φυσικά το να σε έλξει σεξουαλικά ή ερωτικά κάποιο άτομο στον χώρο που κινείσαι δεν είναι κακό , ούτε είναι μεμπτό ενήλικα άτομα ,να επιλέγουν την πορεία τους και τις επιλογές τους , και έχουμε δει και πολλά ζευγάρια και γάμους και σχέσεις από τον κοινωνικό χώρο και επαγγελματικό που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε έστω και αν απορούμε για κάποιες επιλογές ...)για όσες και όσους δεν θέλουν , υπάρχουν και τα αστυνομικά τμήματα και η δικαιοσύνη και πλέον όσοι και όσες εκμεταλλεύονται αθώες ψυχές, εκεί πρέπει να καταλήγουν στην δημόσια ,τεκμηριωμένη όμως διαπόμπευση και στην φυλακή, όχι μόνο στα κανάλια και στα social media , όπου μπορούν να επικαλεστούν το τεκμήριο της αθωότητας, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί...και πλέον το φαινόμενο αυτό να περιοριστεί, διότι το να εκλείψει εντελώς είναι επιστημονική φαντασία και εξαρτάται από τον καθένα μας όμως και την καθεμία από εμάς , πώς θα εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας και πόση έκταση και χώρο θα δώσουμε στο φαινόμενο αυτό ως κοινωνία πλέον. Η επίσημη σελίδα στο διαδίκτυο είναι https://metoomvmt.org/

 

 

 


Πρόσφατα άρθρα