Μεγάλη μάχη για μια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Α’ Θεσσαλονίκης

Μεγάλη μάχη για μια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Α’ Θεσσαλονίκης

 

Μεγάλη μάχη για μια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Α’ Θεσσαλονίκης δίνουν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού για πρώτη φορά στις λίστες υποψηφίων θα συμπεριληφθούν και υποψήφιοι που προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών του κόμματος, μια δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα υλοποιήσει και όλοι περιμένουν να δουν τα ονόματα που θα επιλέξει.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης σίγουροι είναι και θα είναι ξανά υποψήφιοι βουλευτές οι εκλεγμένοι βουλευτές ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και οι Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Έλενα Ράπτη.

Μετά την αποχώρηση της Μαρίας Σπυράκη για μια θέση στην ευρωβουλή, μια θέση αδειάζει και οι πιθανότητες να εκλεγεί κάποιος από εκείνους που θα συμπεριληφθεί τελικά στο ψηφοδέλτιο αυξάνονται , άρα η διεκδίκηση θα είναι μεγάλη των υποψηφίων και η πίεση. Οι υποψηφιότητες των δυο πρώην Γενικών Γραμματέων Στράτου Σιμόπουλου και του Παναγιώτη Κοκκόρη είναι από τις δεδομένες από ότι ακούγεται στα πηγαδάκια των γαλάζιων υποψηφίων.

 

Στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι ο βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, και ισχυρές ενδείξεις υπάρχουν για την Άννα Ευθυμίου και του δημοτικού συμβούλου, δικηγόρου και γιου του πρώην υπουργού της ΝΔ και πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Κούβελα. Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης έχει ήδη ανακοινωθεί η δημοτική υπάλληλος Βίκυ Νάκου που ήδη έχει ξεκινήσει την εκστρατεία της εδώ και καιρό.

Από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ μια θέση στα ψηφοδέλτια στην Α Θεσσαλονίκης θα έχει ο επιχειρηματίας Μάριος Δράμαλης ο οποίος στηρίζοντας πολύ έμπρακτα και τηλεοπτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, συγκεντρώνει πολλές συμπάθειες στο κόμμα και στην Διοικούσα Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά και για τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Πολλές αξιώσεις από το Μητρώο Στελεχών έχει και η υποψηφιότητα του δραστήριου οικονομολόγου Γιάννη Παπαγεωργίου και επίσης ακούγεται θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο η δικηγόρος Αφροδίτη Λατινοπούλου, ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης και ο καρδιολόγος Διαμαντής Γκολιδάκης. Τέλος ακούγονται και τα ονόματα των Κώστα Ανεστίδη, Μαρίας Μήτσιου και της δημοσιογράφου της ΕΡΤ3, Σύνθιας Σάπικα όπως και του δημοσιογράφου Δημήτρη Βενιέρη.


Πρόσφατα άρθρα