Θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας ευλαβικά !

Θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας ευλαβικά !
Καθημερινά φίλοι και κόσμος μου τηλεφωνεί ,να ρωτήσει για τους ανθρώπους τους που νοσούν από κορονοιο στο ΑΧΕΠΑ ,όπου είμαι τακτικό μέλος του ΔΣ ,χωρίς να μπορώ να βοηθήσω ,διότι υπάρχει το ιατρικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα για τους ασθενείς.
Φυσικά το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του ΑΧΕΠΑ ,δίνει την μάχη του για όλους ανεξεραίτως τους ασθενείς , με την ίδια φροντίδα και προσπάθεια , αλλά μέχρι να έρθει το εμβόλιο, θα πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε στα μέτρα.
Η κατάσταση που επικρατεί στο ΑΧΕΠΑ είναι πολύ δύσκολη και η πίεση στις εντατικές των νοσοκομείων είναι ασφυκτική, με τα κρούσματα κορονοϊού ολοένα να αυξάνονται και το σύστημα υγείας να προσπαθεί να ανταποκριθεί. «Το σύστημα είναι στα όρια του» αναφέρει ο διευθυντής ειδικών λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Κολλάρας :«Μην περάσει το μήνυμα ότι ένας ασθενής θα μείνει χωρίς κρεβάτι αβοήθητος. Δεν χρειάστηκε να στείλουμε σε άλλα νοσοκομεία ασθενείς, αλλά αν χρειαστεί στο μέλλον θα γίνει».
Στο ερώτημα γιατί δεν έρχεται η πολυπόθητη μείωση των κρουσμάτων παρά το lockdown : «Νομίζω ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε σε έναν πόλεμο. Δεν μπορώ να βλέπω δύο ηλικιωμένους να πίνουν καφέ σε ένα παγκάκι με κατεβασμένες τις μάσκες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να πηγαίνουμε ανά δύο ημέρες στο σούπερ μάρκετ. Πρέπει να μείνουμε μέσα στο σπίτι. Δυστυχώς ο κόσμος είναι ακόμη χαλαρός. Αυτό βλέπω εγώ στη Θεσσαλονίκη».

Πρόσφατα άρθρα